Wie ben ik?

Mijn naam is Yvette Roose, moeder van 3 jongens en gek op het ras Brits Langhaar.

In 2011 kwam ik voor het eerst in contact met een Brits Langhaar via Google. Ik zag daar een Choco kleur en dacht, wauw wat een mooie kat. Ik ben internet op gegaan op zoek naar een kitten in die kleur. Dat bleek nog niet zo makkelijk en na een lange zoektocht kwam ik bij een Cattery uit. Ik wilde niet via marktplaats, omdat je daar eigenlijk niet weet wat je koopt. Dus een erkende Cattery gezocht welke ook nog kittens had in choco kleur. Gevonden en we hebben gelijk contact opgenomen en we mochten komen kijken. We moesten wel 2,5 uur rijden, maar dat hadden wij er voor over. Daar aangekomen troffen wij onze Pablo aan, wat een plaatje. We waren direct verkocht en we besloten om voor deze kanjer te gaan. Met 14 weken mochten we hem ophalen. Wat een dotje zeg. De kinderen waren dol op Pablo. Helaas moesten we hem in januari 2016 laten inslapen. Wat een verdriet kan een mens hebben om een kat. Vreselijk!

 

Niet lang daarna toch weer op zoek gegaan naar een nieuw kitten. Inmiddels wist ik dat er wat fokkers ook in de buurt waren en zo zijn wij bij Cattery Kattenheuvel terecht gekomen. Een prachtig exemplaar Brits Langhaar in de kleur Cinnamon, Baileys.

We onderhielden heel erg goed contact met de fokker en zo werden wij uitgenodigd om naar een show te komen met Baileys. Gewoon om het eens een keer mee te maken. Wat een ervaring. Het was een lange dag, maar al snel werd duidelijk dat we een echte kanjer hadden. Inmiddels zijn we een aantal titels verder en doet hij het super.

 

Het bleef kriebelen bij ons en we hebben besloten om er een poesje bij te nemen. We willen graag verder met de Brits Langhaar en vooral de kleur Cinnamon. Met Baileys kunnen we niets voor het ras betekenen, omdat hij gecastreerd is, alleen van hem houden. 

Ons nieuwe poesje moest minimaal Cinnamon dragend zijn, maar vooral langhaar. Dit bleek echter bijna niet te doen. Na drie verschillende nestjes bij dezelfde Cattery Kattenheuvel van Baileys was het ons gewoon niet gegund. Prachtige kittens werden geboren, maar niet ons poesje met langhaar.

Gelukkig hebben we op show meerdere leuke fokkers leren kennen en als snel kom je in contact en ga je met z'n allen op zoek.

 

Juni 2017, gevonden. Een prachtig blauw/creme poesje Cinnamon dragend. We zijn gaan kijken en Happy heeft ons hart veroverd. Sinds eind augustus 2017 woont ze bij. Ze is zelfs al mee op show geweest en deed het super. 

In februari is Happy getest en alles is goed. In de zomer 2019 hopen wij op mooie kittens.

Inmiddels heeft Happy op 6 juni 2019 5 prachtige baby's gekregen. Ook zullen we een van de poesjes van Happy houden.

Baileys

Happy

PabloJustin


Keano


Michael